top of page

Waterlandkerkje is een bijzonder dorp. We hebben maar amper 550 inwoners, geen winkels (meer) en ook geen voetbalclub. En als je op zoek zou gaan naar ingeschreven 'vrijwilligers'? Dan zou je er niet veel vinden. Dat komt - zeggen mensen die het kunnen weten - omdat Kerkjenaren een beetje ánders zijn: een Kerkjenaar hoeft niet op een ledenlijst te staan. Zij of hij is er namelijk als het nodig is. En dat hebben we gemerkt toen we het dorpshuis gingen verbouwen. Op zoveel mensen hebben we een beroep gedaan, zoveel mensen zijn op zoveel manieren komen helpen. En dat is nog altijd zo. Kortom, Waterlandkerkje is een bijzonder dorp met een bijzonder dorpshuis!

Vrijwilligers blijven altijd nodig

Ook zonder een verbouwing zijn er mensen nodig die ervoor zorgen dat alles loopt. Zoals in het bestuur.

In het bestuur zitten 5 vrijwilligers. Ze vergaderen liever niet, maar ja, het hoort erbij. Er moet immers worden gelet op de financiën, de verhuur, de staat van onderhoud en de toekomstplanning. Naast het bestuur hebben we nog een paar zeer speciale vrijwilligers die zorgen voor de financiën (Marianne Jansen) en het beheer (familie van Oostrum).

Deze vrijwilligers timmeren samen aan de weg om te zorgen dat het dorpshuis zo veel mogelijk open is. Ze houden ze contact met iedereen en elke organisatie die bij de verbouwing heeft geholpen en die het dorpshuis nodig heeft.

Deze website werkt daaraan mee, maar die website moet ook worden bijgehouden. Dat zijn allemaal dingen die de vrijwilligers van het bestuur samen doen.

Als je ideeën hebt voor het dorpshuis en je wilt daar (vaak, soms of een enkele keer) aan meewerken, dan horen we dat heel graag van je. Stuur ons daarvoor een mailtje. We nemen dan contact met je op.

En ja, we houden daarbij zéker rekening met jouw privacy!

bottom of page